Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Rodzaj | Fasola |
Składniki | Fasola Jaś Tyczny Duży |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Indeks glikemiczny (IG) produktu | wysoki IG (>70) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: SawexFoods Ulica i numer: Wiertnicza 70 Kod pocztowy i miasto: 02-950 Warszawa PL |
Zawartość netto | 500 g |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 144 op. zb. (DU) |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Źródło błonnika pokarmowego | Tak |
Temperatura przechowywania min - max | 5 - 25 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,5 kg |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego | Nie |
Migdały i produkty z migdałami | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca | Nie |
Pistacje i produkty pistacjowe | Nie |
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi | Nie |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Może zawierać |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Pszenica i produkty z pszenicy | Może zawierać |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Orzechy | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Owies i produkty owsiane | Może zawierać |
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia | Nie |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Może zawierać |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Przed ugotowaniem fasolę należy namoczyć przez około 12 godzin w dużej ilości zimnej wody. Po upływie zalecanego czasu dolać wody i gotować około 2 godziny do miękkości. Osolić pod koniec gotowanie. |
Sposób obróbki produktu | Do gotowania |
Stosowanie - propozycje podania | Przygotować wg. instrukcji podanej na opakowaniu |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,02 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | 22 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 149 kcal |
Zawartość błonnika | 19 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 9,5 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 8,5 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 17 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 5 szt. |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 627 kJ |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,9 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |
Zawartość soli | 0,03 g |
Wielkość porcji | 100 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 4,3 g |
Wartość energetyczna kcal | 298 kcal |
Cukry | 8,5 g |
Wartość energetyczna kJ | 1253 kJ |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera siarczyny | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Ocena organoleptyczna | tak |