Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Balviten
Rodzaj | W proszku |
Smak | Biszkoptowy |
Zawartość netto | 280 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Dodatki | Czekolada mleczna |
Składniki | cukier puder, skrobia kukurydzina, skrobia ryzowa, mleko w proszku, mąka ryżowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, błonnik, substancja spulchniająca:pirofosforan dwusodowy, kwasny węglan sodu, substancja zageszczająca:E 464, regulator kwasowości lakton kwasu glukonowego. |
Bez glutenu - Numer licencji | PL-048-048 |
Temperatura przechowywania min - max | 16 - 24 °C |
Bez glutenu | Tak |
Waga jednostkowa brutto | 0,28 kg |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Glutenfree24 Sp Z o.o , Spółka komandytowa Ulica i numer: Korfantego 191 Kod pocztowy i miasto: 40-163 Katowice PL |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 42 op. zb. (DU) |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Stosowanie - propozycje podania | Produkt do stosawnia na diecie bezglutenowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Przepis na mufinki : 280 g mix-u Mufinki Balvbinki, 2 jajka, 120 ml oleju. mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać olej, jaja, wymieszać. Miksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji (ok. 1 min) Wsypać kawałki czekolady, wymieszać łyżką. Przygotowane ciasto nakładać równomiernie łyżką do 3/4 wysokości foremki. Wypiekać babeczki w piekarniku na środkowym poziomie (bez termoobiegu) przez ok 15 - 18 min. |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g |
Wartość energetyczna kcal | 383 kcal |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kJ | 1600 kJ |
Zawartość soli | 0,5 g |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2,7 g |
Cukry | 28 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 12 szt. |
Zawartość białek | 6 g |
Zawartość węglowodanów | 81 g |