Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Lestello
Rodzaj | Soczewica |
Składniki | 100% soczewica czerwona. Produkt może zawierać gluten. |
Dla diabetyków | Tak |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Waga jednostkowa brutto | 0,41 kg |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Lestello Sp. z o.o. Ulica i numer: Cmolas 475 Kod pocztowy i miasto: 36-105 Cmolas PL |
Zawartość netto | 400 g |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Turcja |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 108 op. zb. (DU) |
Temperatura przechowywania min - max | 8 - 23 °C |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Orzechy | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Soczewicę dokładnie opłukać i wsypać do wrzącej wody. Posolić do smaku. Gotować około 7 minut. |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać w suchym miejscu. |
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Stosowanie - propozycje podania | Spożyć po obróbce termicznej. |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 720 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 170 kcal |
Zawartość białek | 25 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 24 g |
Informacja dotycząca odżywczej wartości odniesienia | *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji produktu. |
Ilość porcji w opakowaniu | 8 szt. |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 25 %RWS |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 13 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 1 %RWS |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 9 %RWS |
Wielkość porcji | 50 g |
Wartość energetyczna kJ | 9 %RWS |
Wartość energetyczna kcal | 341 kcal |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 9 %RWS |
Cukry | 1,1 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość soli | 0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów | 49 g |