Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: HiPP
Dla dzieci w wieku | Po 4 miesiącu |
Typ produktu | Jaglany |
Smak | Naturalny |
Składniki | pełnoziarnista mąka jaglana* 36%, grysik ryżowy* 34%, mąka kukurydziana* 30% , witamina B1, *z rolnictwa ekologicznego |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Unia Europejska |
Zawartość netto | 200 g |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: HiPP Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: Giełdowa 1 Kod pocztowy i miasto: 01-211 Warszawa PL |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 80 op. zb. (DU) |
Waga jednostkowa brutto | 0,24 kg |
Bez dodatku cukrów | Tak |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Tak |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Kaszkę przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu. |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Sposób przygotowania kaszki po 4 miesiącu Z mlekiem modyfikowanym: 22 g kaszki + 18,8 mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 Combiotik) + 200 ml wody 1. Zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C*. 2. Do miseczki wsyp 18,8 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. Dodaj przestudzoną wodę i zamieszaj. 3. Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę. Z mlekiem HA Kaszkę jaglaną z ryżem i kukurydzą BIO możesz przygotować także z mlekiem HA. Postępuj analogicznie do sposobu przygotowania z mlekiem modyfikowanym (patrz powyżej). Jako bezmleczna kaszka zbożowa z owocami Zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C*. Wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Dodaj owoce HiPP BIO (np. Pierwsze jabłko BIO, 80 g) oraz łyżeczkę oleju rzepakowego BIO i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę. *Aby uzyskać odpowiednia konsystencję, nie używaj do przygotowania kaszki zbyt gorącej wody. Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone. Foliowe opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu. |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 179 kcal |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,2 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 9 szt. |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,08 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 753 kJ |
Zawartość soli | <0,05 |
Wartość energetyczna kcal | 390 kcal |
Wielkość porcji | 22 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,6 g |
Wartość energetyczna kJ | 1652 kJ |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 28,5 g |
Zawartość białek | 9,7 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Cukry | 0,7 g |
Zawartość węglowodanów | 81,7 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5,1 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 10,6 g |
Tiamina (witamina B1) | 1,4 mg/100g |
Sód | <0,02 |