Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Olewnik
Rodzaj | Kiełbasa |
Gatunek mięsa | Wieprzowina |
Typ | Paczkowany |
Metoda wytwarzania | Parzone, Wędzone, Suszone |
Klasa trwałości produktu | Nietrwały |
Stopień rozdrobnienia | Grubo rozdrobnione suszone |
Składniki | Składniki: mięso wieprzowe z szynki, sól, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), czosnek, glukoza, przeciwutleniacz (askorbinian sodu), substancja konserwująca (azotyn sodu). Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ. |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 255 g |
Źródło białka | Tak |
Temperatura przechowywania min - max | 2 - 22 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,26 kg |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Bez glutenu | Tak |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 105 op. zb. (DU) |
Bez glutenu - Numer licencji | PL-004-013 |
Technika utrwalenia | suszenie |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: OLEWNIK Sp. z o.o. Ulica i numer: Świerczynek 10A Kod pocztowy i miasto: 09-210 DROBIN PL |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Może zawierać |
Orzechy | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Może zawierać |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Seler i produkty pochodne | Może zawierać |
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin. |
Sposób przechowywania | przechowywać w warunkach chłodniczych |
Cukry | 0,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,4 g |
Zawartość białek | 27 g |
Wielkość porcji | 15 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,9 g |
Zawartość soli | 2 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,1 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 17 szt. |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g |
Wartość energetyczna kJ | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | <0,5 |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 29 kcal |
Wartość energetyczna kcal | 193 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 120 kJ |
Zawartość węglowodanów | 1 g |
Zawartość soli (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | <0,5 |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawiera substancje konserwujące | Tak |
Osłonka niejadalna | Nie |