Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: CARLETTI
Typ | Czekoladki |
Smak | Miętowy |
Zawartość netto | 75 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Dania |
Składniki | Miazga kakaowa, cukier, płatki kukurydziane 10% (kukurydza, cukier, sól, słód jęczmienny (zawiera gluten), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyny, aromat. Czekolada deserowa: masa kakowa minimum 50%. Może zawierać orzechy laskowe, pecany i soję. |
Waga jednostkowa brutto | 0,1 kg |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Malta Premium Sp. z o.o. Ulica i numer: Kopanina 28/32 Kod pocztowy i miasto: 60-105 Poznań PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 144 op. zb. (DU) |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Tak |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan | Może zawierać |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych | Może zawierać |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Może zawierać |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | brak - produkt do bezpośredniego spożycia |
Stosowanie - propozycje podania | produkt do bezpośredniego spożycia |
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Nie określa się - produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu. |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,1 g |
Wartość energetyczna kcal | 502 kcal |
Cukry | 43 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 3 %RWS |
Wielkość porcji | 12,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 5,4 g |
Zawartość białek | 6 g |
Zawartość węglowodanów | 52 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 28 g |
Zawartość soli | 0,24 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 263 kJ |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 6 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 11 %RWS |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 63 kcal |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1 g |
Wartość energetyczna kJ | 2102 kJ |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,03 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0,5 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | 6,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 3,5 g |
Ocena organoleptyczna | Czekolada twarda o kształcie cienkiego, paluszka uformowanego z czekolady deserowej z dodatkiem rozdrobnionych płatków kukurydzianych i aromatu miętowego. Barwa brązowa charakterystyczna dla czekolady deserowej. Powierzchnia chropowata z wyraźnymi śladami płatków kukurydzianych. Smak i zapach typowy dla czekolady i użytego aromatu miętowego |