Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Dr. Oetker
Typ | Budyń |
Smak | Malinowy |
Zawartość netto | 44 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | skrobia, cukier, mleko odtłuszczone w proszku, czekolada w proszku, mascerpone w proszku (z mleka), ekstrakty kawy, aromaty, białka mleka. Możliwa obecność glutenu. |
Waga jednostkowa brutto | 0,05 kg |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 270 op. zb. (DU) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Dr.Oetker Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: Dickmana 14/15 Kod pocztowy i miasto: 80-339 Gdańsk PL |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Instrukcje dotyczące przygotowania | 1. Do kubka wlej 175 ml wrzącej wody (ok. 1/2 kubka lub 3/4 mniejszego kubka). 2. Zawartość torebki wsyp powoli do kubka cały czas mieszając. 3. Mieszaj energicznie łyżeczką ok. 1 min aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Budyń jest gotowy od razu do spożycia. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | 35 g |
Wartość energetyczna kcal | 75 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 698 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,17 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 10 %RWS |
Zawartość białek | 2,2 g |
Zawartość węglowodanów | 16 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,8 g |
Zawartość soli (ogólnie) | 3 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 szt. |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 22 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 13 %RWS |
Wielkość porcji | 219 g |
Cukry | 9,9 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 24 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 8 %RWS |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 164 kcal |
Zawartość soli | 0,08 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,6 g |
Zawiera aromaty | Tak |