Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Pol-Mak tradycyjny
Typ | Jajeczny |
Rodzaj | Nitki |
Zawartość netto | 250 g |
Składniki | Mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (18%)= 4 jaja na 1 kg mąki. Woda, przyprawa - kurkuma. |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: ARTSEZON SP. Z O.O. Ulica i numer: Siomki, ul. Spacerowa 19 Kod pocztowy i miasto: 97-371 Wola Krzysztoporska PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 64 op. zb. (DU) |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Temperatura przechowywania min - max | 2 - 19 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,25 kg |
Pistacje i produkty pistacjowe | Nie |
Migdały i produkty z migdałami | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Nie |
Orzechy | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego | Nie |
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca | Nie |
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Tak |
Owies i produkty owsiane | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego | Nie |
Żyto i produkty żytnie | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Stosowanie - propozycje podania | Makaron do zup. |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Makaron wsypać do wrzącej osolonej wody ( 1 litr na 100g). Gotować w zależności od preferencji od 5-6 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. |
Warunki termiczne | W temperaturze otoczenia |
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Tak |
Wartość energetyczna kJ | 1543 kJ |
Zawartość białek | 13 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość soli | 0,09 g |
Wielkość porcji | 100 g |
Wartość energetyczna kcal | 365 kcal |
Zawartość węglowodanów | 69 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3,1 g |
Cukry | 2,7 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Zawiera siarczyny | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |