Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Cenos
Rodzaj | Porcje w woreczkach |
Typ | Jaśminowy |
Zawartość netto | 400 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Mjanma, Tajlandia, Wietnam, Kambodża |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Cenos Sp. z o.o. Ulica i numer: Gen. Sikorskiego 22 Kod pocztowy i miasto: 62-300 Września PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 72 op. zb. (DU) |
Składniki | ryż jaśminowy pełnoziarnisty |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Tajlandia, Wietnam, Kambodża, Mjanma |
Waga jednostkowa brutto | 0,43 kg |
Żyto i produkty żytnie | Może zawierać |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Może zawierać |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Owies i produkty owsiane | Może zawierać |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Zanurzyć saszetkę we wrzącej i posolonej do smaku wodzie. Gotować ok. 25 min. na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. |
Zawartość węglowodanów | 71 g |
Cukry | <0,5 |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3 g |
Zawartość soli | <0,01 |
Wartość energetyczna kJ | 1475 kJ |
Zawartość białek | 8 g |
Wartość energetyczna kcal | 348 kcal |
Czy jednostka handlowa jest opakowaniem konsumenckim? | Nie |
Ocena organoleptyczna | Ziarno ryżu z którego usunięto łuskę i pozostawiono zarodek z otrębami. Barwa jasnobrązowa, jednolita. Zapach ryżu surowego oraz w czasie i po ugotowaniu: swoisty, typowy dla ryżu jaśminowego bez obcych zapachów. Smak swoisty, typowy dla ryżu jaśminowego, bez obcych posmaków. Martwe i żywe szkodniki: niedopuszczalne |