Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Dr. Oetker
Typ | Galaretka |
Smak | Cytrynowy |
Zawartość netto | 72 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (kurkumina). Możliwa obecność glutenu i mleka. |
Waga jednostkowa brutto | 0,08 kg |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 208 op. zb. (DU) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Dr.Oetker Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: Dickmana 14/15 Kod pocztowy i miasto: 80-339 Gdańsk PL |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Instrukcje dotyczące przygotowania | MASA SERNIKOWA: Zagotuj wodę i odmierz 600 ml wody. Zawartość torebek z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Okrągłą formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty, układając je obok siebie, Do drugiego naczynia przelej schłodzoną śmietankę i ubij ją mikserem do uzyskania sztywnej i puszystej konsystencji. Ciągle mieszając, wlewaj tężejącą galaretkę (ważne, aby galaretka nie była zbyt płynna, ani za gęsta. Powinna być na tyle płynna, żeby można było ją swobodnie wlewać do śmietanki). Masę przelej do tortownicy i pozostaw ją do stężenia na około 2 godziny. POLEWA: Połamaną czekoladę mleczną i śmietankę umieścić w miseczce, nad garnkiem z gotującą się wodą. Rozpuszczoną czekoladą udekoruj ciasto. Wstaw do lodówki na 30 minut. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Cukry | 10 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | 15 g |
Wartość energetyczna kcal | 49 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 298 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,02 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość białek | 1,7 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 15 g |
Zawartość węglowodanów | 10 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,4 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 6 %RWS |
Wielkość porcji | 143 g |
Wartość energetyczna kJ | 4 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | <1 |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 %RWS |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 17 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0 %RWS |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 70 kcal |
Zawartość soli | 0,01 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawiera aromaty | Tak |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą |
Zawiera barwniki | Tak |