Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Dr. Oetker
Typ | Galaretka |
Smak | Poziomkowy |
Zawartość netto | 72 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, aromat, barwnik (karoteny). Możliwa obecność glutenu i mleka. |
Waga jednostkowa brutto | 0,08 kg |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 208 op. zb. (DU) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Dr.Oetker Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: Dickmana 14/15 Kod pocztowy i miasto: 80-339 Gdańsk PL |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Instrukcje dotyczące przygotowania | 1. Kieliszki lub pucharki umieścić w misce, lekko pochylone. Zagotuj wodę i odmierz 400 ml. Zawartość torebki z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Przestudź i rozlej galaretkę do pochylonych pucharków. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. 2. Zagotuj wodę i odmierz 150 ml. Zawartość torebki z galaretką dodaj do wody, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia i odstaw do ostygnięcia (galaretka musi pozostać płynna, ale nie może być ciepła). 3. 250 ml śmietanki lekko podbij (nie powinna być sztywna), niewielkim strumieniem dodawaj galaretkę, cały czas miksując. 4. Obróć pucharki w misce na przeciwną stronę i ostrożnie wylewaj mus poziomkowy. Odstaw do lodówki do stężenia. 5. Truskawki pokrój na cienkie plastry, układając na wierzchu deseru. 150 ml śmietanki ubij na sztywno z cukrem pudrem, przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i udekoruj rozetkami ze śmietany. Na wierzch możesz ułożyć połówki truskawek. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Cukry | 10 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | 15 g |
Wartość energetyczna kcal | 49 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 298 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,02 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość białek | 1,7 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 15 g |
Zawartość węglowodanów | 10 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,4 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 6 %RWS |
Wielkość porcji | 143 g |
Wartość energetyczna kJ | 4 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | <1 |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 %RWS |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 17 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0 %RWS |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 70 kcal |
Zawartość soli | 0,01 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawiera aromaty | Tak |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą |
Zawiera barwniki | Tak |