Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Dr. Oetker
Typ | Galaretka |
Smak | Owoce leśne |
Zawartość netto | 72 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty, ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, barwnik (antocyjany). Możliwa obecność glutenu i mleka. |
Waga jednostkowa brutto | 0,08 kg |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Dr.Oetker Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: Dickmana 14/15 Kod pocztowy i miasto: 80-339 Gdańsk PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 208 op. zb. (DU) |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Orzechy | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | BISZKOPT KAKAOWY: Formę o wymiarach 33 cm x 23 cm wyłóż papierem do pieczenia, Piekarnik rozgrzej do 170°C. Jajka utrzyj z cukrem, następnie cienką strużką wlewaj olej, ciągle mieszając. Wymieszaj mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodawaj suche składniki do masy w 2 turach, delikatnie wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatuły. Gotowe ciasto przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Następnie odstaw ciasto do całkowitego ostudzenia i przekrój wzdłuż na pół. KREM OWOCE LEŚNE: Galaretkę rozpuść w zagotowanej, gorącej wodzie. W garnku zagotuj owoce leśne. Odstaw garnek, dodaj rozpuszczoną galaretkę i zblenduj. Pozostaw do przestudzenia. Ubij na sztywno schłodzoną śmietankę razem z cukrem pudrem. Do owoców dodaj ubitą śmietankę i dobrze wymieszaj. Krem przełóż na jeden blat ciasta kakaowego przykryj go drugim i delikatnie dociśnij. Odstaw do lodówki. GALARETKA Z OWOCAMI: Galaretki rozpuść w zagotowanej, gorącej wodzie. Następnie dodaj mieszankę owoców leśnych. Gdy galaretka zacznie tężeć rozprowadź ją po wierzchu ciasta i odstaw do całkowitego stężenia do lodówki na około 3-4 godziny. |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 17 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | <1 |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 g |
Wartość energetyczna kJ | 4 %RWS |
Wielkość porcji | 143 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 70 kcal |
Cukry | 10 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 15 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 15 g |
Wartość energetyczna kcal | 49 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 297 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,02 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość soli | 0,01 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość węglowodanów | 10 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,4 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 6 %RWS |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Zawartość białek | 1,7 g |
Zawiera aromaty | Tak |
Zawiera barwniki | Tak |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą |